maandag 19 september 2011

Mijn outfit, eindelijk een foto.Nou, dit is het dan geworden, mijn middeleeuwse outfit uit de late middeleeuwen. En ja, toen die tijd moest je als vrouw je haren bedekt hebben met een mutsje of een doek die om je hoofd werd gedraaid, dit was weer afhankelijk van je rang en stand.
Dit is een kostuum van een waardin, iemand uit de middenstand die zich iets luxere kleding kon veroorloven. Ik heb er afgelopen zaterdag 5 uur mee rondgelopen en ik moet zeggen dat het qua dragen goed te doen is. Ik ben maar een keer op mijn rok gaan staan dus dat valt dan toch mee.


Ook met mijn "middeleeuwse rugzak" is het goed gegaan, het is alleen jammer dat sommige mensen zo lomp zijn op tegen mijn huisdier aan te lopen (dan is het jammer dat hij niet van zich afbijt) maar hij heeft zich goed gehouden en natuurlijk heel veel leuke reacties op mijn draak gehad natuurlijk. Vooral bij de gothic aanhangers viel hij zeer in de smaak.


We gingen naar het Spectaculum voornamelijk voor de shows en de middeleeuwse markt waar ik nog een heerlijk schapenvelletje heb aangeschaft, en toen we dachten dat we alles hadden gezien bleek er nog een groot veld te zijn met podium, kampen en kraampjes. Dit jaar was het twee keer zo groot dan vorig jaar, gelukkig had ik een klein zaklampje bij me want daar liepen we toen het al donker werd en met de middeleeuwse manier van verlichting is het toch allemaal een beetje behelpen. Dan ben ik toch blij dat we na zo'n dagje terug gaan naar de luxe van onze eigen tijd. Nu is het even een tijdje rustig omdat er in de winter weinig activiteiten zijn behalve dan in december, dan heb je de midwinterfestiviteiten dus even een korte pauze en kunnen we nog even bedenken waar we in de winter naar toe gaan.


Vandaag ga ik eerst een kleine poging wagen om te starten met kaartweven een middeleeuwse weeftechniek om sierband te maken, ben benieuwd want ik ga het zelf uitvogelen samen met info van het net, hopen dat het lukt.

Geen opmerkingen: